Subsidie actie Alphen a/d Rijn
Google reviews

Onderhoud van een groendak

Een groendak is onderhoudsarm. Toch kan het niet helemaal zonder onderhoud. Het verwijderen van ingewaaide onkruiden en enkele keren per jaar bemesten behoren hiertoe. Om het onderhoud uit te kunnen voeren, is het geen probleem om op het groendak te lopen. Er zijn drie onderhoudspunten die aandacht vragen.

1. Dakinspectie
Inspecteer het groendak minimaal twee keer per jaar op ingewaaide onkruiden en verwijder ongewenste begroeiing handmatig. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar en het najaar. Wij raden het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen af ter bescherming van de biodiversiteit. Controleer daarnaast of het afvoersysteem nog functioneert. Verwijder eventueel ingewaaid blad. Als er veel bomen in de omgeving staan is het verstandig het dak wat vaker te inspecteren.

2. Bemesting
Een groendak dient twee keer per jaar te worden bemest. De beste periode voor het bemesten van het groendak is eind april en begin september. De bemesting zorgt voor een gezonde en sterke beplanting. Er zijn zowel minerale als organische meststoffen beschikbaar. Voor advies over de toe te passen bemesting kun je contact met ons opnemen.

3.Bewatering
Een goed geworteld groendak vereist geen extra water. Alleen onder zeer droge omstandigheden is het noodzakelijk om het groendak van water te voorzien.

Download hier de PDF handleiding onderhoudinstructie groendak

Heb je nog vragen over het onderhoud van jouw groendak? Neem dan contact met ons op!

Scroll to top