Subsidie actie Alphen a/d Rijn
Google reviews

1. Garantie bij aflevering

Indien een bij ons besteld product defect aankomt dan heb je recht op garantie. Het is wel zaak om dit onmiddelijk binnen 14 dagen na ontvangst te melden. Let op: bij levende producten zoals de sedummatten moet je direct bij aflevering melden dat het product defect is. Dit is omdat de sedummatten binnen 24 uur geïnstalleerd moeten worden op de bijbehorende ondergrond.

Defect na de zichttermijn (14 dagen)

Wij bieden één jaar garantie op alle niet levende producten. Je moet dan wel een geldig aankoopbewijs kunnen tonen.

Geen garantie

In de volgende gevallen geven wij sowieso geen garantie:

  1. Schade veroorzaakt door mens-, dier- of natuurgeweld
  2. Niet goede montage (niet volgens gebruiksaanwijzing gemonteerd)
  3. Beschadiging door opzet of nalatigheid
  4. Oneigenlijk gebruik
  5. Schade door slecht onderhoud of gebruik van een slecht onderhoudsmiddel
  6. Schade door abnormaal intensief gebruik

Sedummatten

Bij de verkoop van onze groendaksystemen bestaat de bovenste laag uit sedummatten. Dit zijn matten die begroeid zijn met sedum. Bij het kweken van deze matten worden er 10 tot 12 verschillende soorten sedumzaadjes gebruikt. Uiteindelijk zijn er gemiddeld 8 sedumsoorten die uiteindelijk uitgroeien tot volwaardige planten. Dit zorgt ervoor dat niet elke sedummat hetzelfde is. De sedummatten groeien 9 maanden en worden pas na de bestelling door u van het land gehaald. Gemiddeld is de begroeiing van een sedummixmat 95% bij de aflevering. Maar geen zorgen, de sedum groeit na installatie van het groene dak helemaal dicht. Wel is het zaak om het sedum goed te onderhouden. Wanneer de sedum bij jou bezorgd wordt, moet je het binnen 24 uur installeren op bijgeleverde bodem. Omdat wij geloven in de kwaliteit van ons product geven wij één jaar garantie op de sedummat.

2. Draagconstructie dak

We werken met verschillende soorten groendaksystemen die verschillend zijn van gewicht. Deze systemen variëren tussen de 45 kg per m2 tot 85 kg per m2. Wij geven geen garantie op de draagconstructie van jouw dak. Zorg er daarom voor dat wanneer je een groendaksysteem laat of gaat aanleggen je zeker weet dat jouw dakconstructie dit kan dragen. Je bent dus zelf verantwoordelijk om te controleren of de dakconstructie sterk genoeg is voor het aanleggen van een groendak. Twijfel je over de draagkracht van jouw dak? Huur dan een bouwkundige in om het voor je te laten berekenen. 

3. Lekkage

Wanneer je een groendak aanlegt heeft dat een positieve invloed op de levensduur van jouw dakbedekking. Deze gaat met een groendak namelijk gemiddeld 1,5 tot 2,5x zo lang mee. Echter is het wel belangrijk dat het dak in goede conditie is wanneer je het groendak aanlegt. Laat het dak daarom altijd controleren door een dakdekker. Wij kunnen je hier ook mee helpen. Indien je dit niet door ons laat uitvoeren geven wij geen garantie. Indien wij de inspectie uitvoeren geven wij wel een waterdicht garantie.

Scroll to top